[kemenesi.hu]

Jelenleg itt vagy:
Kezdőlap Kódolás Code Week

Code Week

Kódolás hete - 2017.10.07 - 2017.10.22

Az EU tagállamokban immáron harmadik alkalommal rendezik meg az európai programozási hetet, amelynek elsődleges célja, hogy megmutassa, a programozás amellett, hogy hasznos, egyben szórakoztató is, és mindenki számára elérhető lehetőség. Európa-szerte több millióan – gyermekek és fiatalok, felnőttek, köztük szülők, tanárok, vállalkozók és szakpolitikusok – vesznek részt azokon a rendezvényeken, ahol megismerkedhetnek a programozással.
A programozás nem egy eszköz, hanem egyfajta rálátás a világra, készségek és képességek komplex együttese. A programozás továbbá egy kiemelkedő karrier, kimagasló fizetéssel és biztos elhelyezkedési lehetőséggel, amely ma már nem csak egy szűk réteg számára elérhető.

A feladatok többsége olyan, a programozás tanítását támogató blokk alapú programnyelven készült, amelyekben az utasítások építőkockák, a tájékozódást pedig színek és formák segítik. A feladat megoldását sok esetben magyar nyelven is elérhető oktató videók, szöveges üzenetek támogatják. Próbáld ki magad, meglátod, gyerekjáték!

LightBot

Blocky Games és Code.org

Pencil Code

Koduban - Scratch - Snap

Processing (a szöveg-alapú programozás)
App Inventor

Pocket Code

Code Monster - CodeCombat - Touch Developer

Code Academy

Magyar oldalak

nach oben